Varno delo na soncu.

KIMDPŠ je letos pričel s kampanjo za boljše zdravje in večjo varnost delavcev, ki delajo pretežno na prostem in so v poletnih mesecih izpostavljeni tako škodljivim vplivom UV-sevanja kot tudi visokim temperaturam. Kot uvod v kampanjo, ki poteka pod sloganom Varno delo na soncu, so 7. junija 2017 v Grand hotelu Union v Ljubljani organizirali strokovno srečanje.

Več o srečanju in predstavljene vsebine na povezavi:
www.cilizadelo.si/varno-delo-na-soncu---strokovno-srecanje-19-05-2017.html

Delavci, ki se pri opravljanju svojih del in nalog srečujejo z izpostavljenostjo večjim količinam sončnih žarkov, se med drugimi tveganji srečujejo tudi s tveganjem obolenja za kožnim rakom. Kolegi iz Društva varnostnih inženirjev Ljubljana se z namenom preventivnih aktivnosti tudi na tem področju vključujejo v aktivnosti IOSH-a in njihove kampanje »No Time To Lose«.
Na povezavi www.notimetolose.org.uk/slovenia so brezplačno na voljo v slovenščino prevedeni materiali za dvig ozaveščenosti v zvezi s poklicnimi tveganji rakavih obolenj.

V okviru IOSH kampanje »No Time To Lose« so – žal samo v angleškem jeziku - na voljo tudi materiali z nasveti in informacijami v zvezi s poklicnim tveganjem obolenja za kožnim rakom. Materiali so na voljo  na povezavi www.notimetolose.org.uk/Free-resources/Solar-pack-lite-version.aspx.