Uradna napoved evropske kampanje »Obvladajmo stres za zdrava delovna mesta« bo 7. aprila 2014 v Bruslju

19.03.2014
Čez dobra dva tedna se bo uradno pričela evropska kampanja Zdravo delovno okolje 2014-2015: »Obvladajmo stres za zdrava delovna mesta«, v kateri bo sodelovalo več kot 30 evropskih držav.

Evropski komisar za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje, László Andor, direktorica Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu, dr. Christa Sedlatschek ter grški namestnik ministra za delo, socialne zadeve in vključevanje, Vasilis Kegkeroglou bodo na skupni tiskovni konferenci, ki bo 7. aprila 2014 v stavbi Berlaymont v Bruslju, napovedali novo evropsko kampanjo Zdravo delovno okolje 2014-2015: »Obvladajmo stres za zdrava delovna mesta« (www.healthy-workplaces.eu/).

Kampanja bo namenjena ozaveščanju delodajalcev in delavcev o psihosocialnih tveganjih v zvezi z delom, pri čemer bo poseben poudarek na stresu v zvezi z delom.

Novinarsko konferenco bo mogoče spremljati v živo preko spleta: http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm

Na kampanjo se intenzivno pripravlja tudi Slovenija. Na nacionalni ravni bo aktivnosti koordiniralo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju z Nacionalno mrežo EU-OSHA (www.osha.mddsz.gov.si/o-nas/o-mrezi).